tr ru en de zh fr

benBlog

“Maker Ruhu” Nedir?

İnsanlığın özünde Bulunan üretme arzusu Günümüzde “Maker Ruhu” ile hayat buluyor ..

İnsanlığın özünde Bulunan üretme arzusu Günümüzde “Maker Ruhu” ile hayat buluyor ..

Maker Hareketi ile; 80'lerden Sonra dünyayı saran tüketim çılgınlığının Yerini Kendin Yap — (DIY) kültürü Almaya başladı. El yapımı hediyeler yapmaya, evlerindeki eşyaları kendileri onarmaya insanlar sevdiklerine yenilerini üretmeye başladılar.
Make Dergisi’nin kurucusu Dale Daugherty Tarafından Ortaya atılan “Maker”kavramı gün geçtikçe yayılan, üreten nesiller oluşmasında Önemli olan yeni nesil Bir akımdır.

Merak duygusu üretme arzusu Olan herkes “Maker” olabilir.
Çocukların dokunma / hissetme / tanıma / üretme arzusunu kazanması okul öncesi dönemden itibaren “Maker Ruhu” nun aşılanması ile sağlanabilir. Küçük yaşta en gelişmiş olan hayal gücü ettik merak duygusunu yitirmeden tüketen değil üreten nesiller oluşması temel hedefi oluşturmaktadır.
Dale Dougherty’nin tanımına göre, “Maker Ruhu” nun temelinde müsabaka yerine paylaşım, para yerine yetenek, yoğun ezber bilgi yerine deneyim vardır.
Türkiye’de son dönemde eğitim sisteminde yapılan çalışmalar ile ‘Maker Hareketi’ne dayalı yeni eğitim modellerini incelenmeye başlandı. İlgili olan öğretmenlerimiz “Maker Eğitmen Eğitimi” kapsamında verilen yoğun eğitim programlarına katılıyorlar. Yakın dönemde okullarımızda da yapılacak uygulamalı çalışmalar ile kreatif düşünceye önem veren, teknolojiyi yakalayan, kendi ürünlerini üreten ve paylaşan nesillerin tohumları atılmış olacaktır.

1. Nilüfer Sk. No:5, 16110 Demirtaş Dumlupınar Osb/Osmangazi/Bursa

maker@benmaker.com

+90 224 504 15 97